lauantai 16. syyskuuta 2023

Kello käy!

Israelia kutsutaan Raamatussa viikunapuuksi. Israelin valtion uudelleen syntyminen vuonna 1948 pitkän vuosisataisen hajaannuksen jälkeen merkitsi profetioiden täyttymistä ja viikunapuun puhkeamista lehteen. Jeesus kertoi lopun aikojen merkeistä opetuslapsilleen ja kehotti seuraamaan tätä viikunapuuta. 


Vuonna 1948 käynnistyi Jumalan kellossa lopun aikojen ajanlasku. Syntyi se sukupolvi, josta Jeesus sanoo: 


"Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu." Luukas 21:32 


Tämä sukupolvi on nyt 75-vuotias. 


Uskon itse Raamatun antamien merkkien valossa, että elämme kyseistä aikaa juuri nyt. Emme tiedä tarkkaa päivää, emmekö hetkeä, koska Jeesus tempaa uskovat täältä pois tai koska antikristus astuu maailmassa valtaan. Se ei olekaan olennaista, koska kun on uskossa Jeesukseen, on joka päivä parhaimmassa turvassa. 


Neljäs teollinen vallankumous on muuttamassa maailmaamme täysin uudenlaiseksi. Moni aiemmin täysin utopistiselta tuntunut asia voi tulla mahdolliseksi hyödyntämällä esim. tekoälyn mahdollisuuksia. 


Teknologisen kehityksen harppauksista huolimatta kaikki ei ole kuitenkaan hyvin. Monenlaista mullistusta on viime vuosina ja aikoina ollut: pandemiaa, sotaa ja luonnonkatastrofeja. Yksilöihmisten kohdalla materialismi ja ulkonaisesti hyvät ajat eivät tuoneetkaan rauhaa ja onnea. Toisilla hyviä aikoja ei ollutkaan, vaan elämä on ollut jatkuvaa tasapainoilemista selviämisen kanssa. Voimme henkisesti huonosti. Useat perheet ja avioliitot hajoavat. 


Tämä maailma yrittää pelastaa planeettamme vuoteen 2030 mennessä. Tuo seitsemänvuotinen, globaali suunnitelma pyritään saamaan todenteolla vauhtiin tänä syksynä. 


Kristittynä tiedän, että kaikki nykyinen ja tuleva on Jumalalla tiedossaan. Raamatussa kerrotaan, että ennen Kristuksen rauhanvaltakunnan lopullista tuloa tässä maailmassa luodaan vielä luja liitto, joka korostaa rauhaa ja turvallisuutta, aivan kuin tuo nyt kiihdytettävä seitsenvuotinen pelastussuunnitelma. Raamattu kertoo ihmisvoimin tehdyn rauhan olevan kuitenkin riittämätön ja päättyy turmioon: 


Mutta ajoista ja määrähetkistä ei ole tarpeen kirjoittaa teille, veljet, sillä te tiedätte itse varsin hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Kun ihmiset sanovat: ”Nyt on rauha, ei mitään hätää” (eng. "peace and safety") silloin turmio yllättää heidät yhtäkkiä niin kuin synnytyskipu raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon."

1. kirje tessalonikalaisille 5:1‭-‬3 


Jumalalla on täydellinen pelastussuunnitelma meille ihmisille. Se tarjoaa vapautuksen synnin orjuudesta ja sen mukanaan tuomasta Jumalan tuomiosta, joka on kadotus. Myös muu luomakunta tullaan vapauttamaan: 


"että itse luomakuntakin vapautetaan turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen."

Kirje roomalaisille 8:21 


Tunnen monia ihmisiä, joiden elämän raunioista on lähtenyt rakentumaan jotain uutta ja kaunista, kun Jeesus on muuttanut sydämeen asumaan. Jumala on kiinnostunut myös sinusta ja haluaisi pelastaa sinutkin. Hän rakastaa sinua ja minua valtavasti! 


Jumala ei pelasta pakolla ketään, vaan Hän tarjoaa sitä meille lahjana. Pelastus kadotuksesta ei tule kuitenkaan koskaan ohi Jeesuksen ja syntien sovituksen. Tunnusta siis syntisi ja hylkää ne. Usko Herraan, Jeesukseen, niin saat armon ja ikuisen elämän. 


Kelpaako Jumalan pelastussuunnitelma meille vai odotammeko apua ja pelastusta maailmaan ja elämäämme ihmisiltä, hallituksilta tai vaikkapa tekoälyltä? 


Vaikka me voimme ihmisinä kehittää huikeita teknisiä keksintöjä kohentamaan elämämme laatua, ei kukaan muu voi pelastaa meitä kuoleman jälkeiseltä kadotukselta, paitsi Jeesus. 


Nyt on aika herätä ymmärtämään, missä kohden maailmanaikoja elämme ja ottaa Jeesuksen sanat todesta! Punnita, mitä pitää elämässään rakkaana ja minkä varaan elämäänsä rakentaa. 


Jos sydämesi rakkaus ja usko ei kohdistu Jeesukseen, mihin toivosi ikuisesta elämästä silloin ankkuroituu? 


Syy, miksi näitä kirjoittelen, on sydämeni huoli. Kun kerran täältä lähdetään, toivon ja rukoilen, että pääsisin itse perille ja että näkisin kaikki teidät rakkaat sukulaiseni, ystäväni ja tuttavani Jeesuksen luona taivaassa. 


Elämä on lahja, ei hukata sitä ❤🙏 


"Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.”

Apostolien teot 4:12 


"Katso, hän tulee pilvissä! Kaikkien silmät näkevät hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroivat hänen tähtensä. Totisesti, aamen."

Ilmestyskirja 1:7 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti