lauantai 22. heinäkuuta 2023

Vapaaksi verkosta

 


Eikö tuo hämähäkinverkko olekin aika hienon näköinen rakennelma? Tämäkin on kuin kaunis helminauha auringon kimaltaessa siihen kiinnittyneissä vesipisaroissa. Kaunis, mutta petollinen ansa. 


Hyönteinen lentää ja ei huomaa hämähäkin ohutta seittiä, joka on joustava, mutta luja kuin teräs. Se jää kiinni tahmeaan verkkoon, eikä pääse irti omin avuin. Huomatessaan saaliin hämähäkki tulee ja lamauttaa saaliin myrkyllään. Lopuksi se imee saaliistaan kaiken, jättäen siitä jäljelle vain tyhjän kuoren. 


Näin toimii myös synti. 


Meistä kukaan ei pääse irti synnin verkosta ilman ulkopuolista apua. Vain Jeesus voi pelastaa meidät siltä järkyttävältä tuholta, jonka synti tuo lopulta mukanaan. Seitti seitiltä, pikku hiljaa, lähes huomaamattamme se viettelee meidät kompromisseihin ja taas kompromisseihin: "Ei ole mitään hätää. Eihän tässä nyt mitään pahaa ole. Jos nyt vain tämän kerran..." Kunnes seitti on jo ympärillä kuin teräskahle ja peto on tulossa imemään kaiken saaliiltaan. Koko elämän. 


Kun vielä elämme, on hyvä havahtua siihen, että Jeesus ei ole vain yksi vaihtoehto; Hän on elinehto, ovi taivaaseen. On yhä olemassa taivas ja kadotus. Meidän tulee valita, kumpaan matkaamme. Rakas ystävä, huuda Jeesusta pelastamaan sinut, olipa tilanteesi tällä hetkellä mikä tahansa. 


Jumala ei erottele meitä suuriin ja pieniin syntisiin. Olemme kaikki täysin samalla viivalla, samassa synnin verkossa ilman Vapahtajaa, Jeesusta. 


"sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa." 


Kirje roomalaisille 3:23‭-‬24 


Jeesus antaa kaikki syntisi anteeksi, kun annat elämäsi Hänelle. Hän pyytää meitä seuraamaan Häntä, niin varjellumme takertumasta lopullisesti synnin ansoihin. Täydellisiä meistä ei tule, mutta elämää ei tarvitse elää omassa voimassa, vaan saamme kulkea Voittajan puolella kohti ihanaa päämäärää, taivasta. 


"Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme," 

Kirje heprealaisille 12:1 


Sinua siunaten, Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti