lauantai 4. maaliskuuta 2023

Mitä tulevaisuudessa tapahtuu Raamatun mukaan?

 


Raamattu on aina ajankohtainen kirja. Siihen on kirjoitettuna luomakunnan historia, nykypäivä ja tulevaisuus.

Jumalan hyväksi ja kauniiksi tarkoittamat asiat menivät rikki jo aikojen alussa, kun syntiinlankeemus toi mukanaan kuoleman koko luomakuntaan. Jumala tulee laittamaan lopulta kaiken vielä kohdalleen, mutta sitä ennen elämme epätäydellisessä maailmassa, jossa elämä sisältää kaikenlaisia päiviä.

Jumala lähetti poikansa Jeesuksen maailmaan elämään ihmisenä ja kokemaan samat ilot ja surut, jotka mekin täällä koemme. Hän ei tässä vaiheessa muuttanut maailmaa Taivaan kaltaiseksi, mutta Hän kertoi, että Jeesukseen uskomalla ja uudestisyntymällä Jumalan lapseksi Jumalan valtakunta voi olla jo sisäisesti meissä (Luuk. 17: 21). Tämä valtakunta on "vanhurskautta (=syyttömyyttä Jumalan edessä), rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä (Room. 14: 17).

Jokaisena aikana ihminen on voinut päästä sisälle tuohon valtakuntaan Jeesuksen kautta - maailman tilanteista ja elämän olosuhteista riippumatta.

Mitä tulevaisuudessa sitten tulee tapahtumaan? Onko Raamatussa siihen jotain vastausta meidän aikanamme? Raamatussa on profetioita, jotka ovat jo toteutuneet ja myös niitä, joiden on määrä vielä toteutua ennen maailmanaikojen loppua. Israelin ympäri maailmaa hajaantuneen kansan paluu takaisin omaan maahansa vuodesta 1948 lähtien on vanhan testamentin aikana tulleiden profetioiden hämmästyttävä toteutuma ja samalla ajan kello, josta näemme, missä kohden Jumalan ilmoittamaa aikajanaa olemme menossa. Olemme tulleet nk. lopun aikaan. (Lue Matteus 24: 3-44.)

Kun Jeesuksen opetuslapset kysyivät Häneltä, mikä on Hänen tulemuksensa ja maailman lopun merkki, Jeesus kuvailee tarkasti, mitä asioita tähän aikaan kuuluu: eksyttäviä hahmoja, jotka sanovat olevansa Kristus, sotia, kun kansat ja valtakunnat nousevat toisiaan vastaan, nälänhätää, maanjäristyksiä monin paikoin, vaino ja viha Jeesuksen seuraajia kohtaan. (Matteus 24: 3-9.) Heitä vedetään jopa oikeussaleihin uskonsa tähden. (Markus 13: 9.)

Jeesus kertoo, että myös ruttoa esiintyy ja taivaalla näkyy pelottavia näkyjä ja suuria merkkejä. (Luukas 21: 11)

Kun eksyttävien hengellisten hahmojen esiinmarssi tapahtuu, he tulevat tekemään jopa ihmeitä ja tunnustekoja ja eksyttävät näin ihmisiä pois uskosta. Laittomuuden lisääntyessä monien rakkaus myös kylmenee. (Matteus 24: 11, 12, 23-24.)

Raamatussa näitä aikoja kuvataan "synnytystuskiksi" ja suuren ahdistuksen ajaksi, joka koettelee koko ihmiskuntaa ja luomakuntaa. Mitä sitten on syntymässä? Jumala  tulee eräänä päivänä vapauttamaan luomakunnan turmeluksen orjuudesta.

Koko tänä myllerryksen aikana Jumala kutsuu meitä ihmisiä tekemään parannuksen ja kääntymään Hänen puoleensa kokosydämisesti. Vain Jeesuksen omana tulet pääsemään perille Jumalan luo.

Tulevaisuudenkuva on  pelkästään edellä mainittuja asioita ajatellen todella lohduton, kun maailmanlaajuiset haasteet ja kaaos lisääntyvät. Ne ovat lisääntyneetkin suurella vauhdilla viime vuosina.

Lohduttavaa on, että Jeesus on luvannut ensinnäkin vahvistaa Häneen uskovia näissä koetuksissa ja lopulta pelastaa oman kansansa ahdistuksen jälkeen tulevasta vihan ajasta tempaamalla heidät Häntä vastaan yläilmoihin. Kun silmänräpäyksessä maan päältä katoaa valtava määrä ihmisiä, se tulee aiheuttamaan ihmetystä ja erilaisia selityksiä, mutta tämä tapahtuma on kuitenkin jo edeltä kerrottu, joten todellinen selitys tällekin tapahtumalle on luettavissa Raamatusta.

Ahdistuksen ajan jälkeen, ennen Jeesuksen rauhanvaltakunnan lopullista tuloa, on tulossa vielä nk. vihan aika, jossa maailman näyttämölle astuu aluksi rauhan nimissä hahmo, joka julistautuu jumalaksi. Tähän aikaan liittyy myös ostamiseen ja myymiseen pakolliseksi tuleva merkki käteen tai otsaan. (Ilm. 13: 16).

Jeesus tahtoo pelastaa sinut ja minut näistä ajoista, jos haluamme ottaa Hänet vastaan elämämme Herrana ja Vapahtajana. Eikä vain siitä, vaan ennen kaikkea ikuisesta kadotuksesta.

Elämän tarkoitus on löytää yhteys Jumalaan, Taivaalliseen Isään. Tuon yhteyden saa Jeesuksen kautta. Koko elämä, tämä maailma, rakkaat ihmiset ja ylipäänsä kaikki hyvä on Jumalalta ja Hän tahtoo sinulle ja minulle vain parasta. Siksi Hän antoi itsensä vuoksesi ja odottaa sinua.

Jos haluat antaa elämäsi Jeesukselle ja saada syntisi anteeksi, voit rukoilla omin sanoin tai tämän rukouksen sanoin:

Rakas Jeesus, tunnustan, että olen tehnyt syntiä. Anna anteeksi syntini ja pese minut puhtaaksi. Uskon, että olet Jumalan poika, joka kuolit puolestani ja nousit ylös kuolleista. Annan sinulle itseni ja sitoudun seuraamaan sinua. Kiitos Jeesus uudesta elämästä. Amen.

Jeesus rakastaa sinua ❤

Ps. Saa jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti