sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Rauhanruhtinas

 Me kaikki kaipaamme kovasti rauhaa ja turvallisuutta nykyisen ajan keskellä. Maailma on ollut myllerryksessä viimeiset vuodet ja hyviä uutisia on vaikea löytää. 

Tiesitkö, että yksi Jeesuksen nimistä on Rauhanruhtinas? Mitä tämä tarkoittaa? Jeesus tuo rauhan sydämeesi, kun pyydät Häneltä syntejäsi anteeksi ja hylkäät ne. Kun toivotat Jeesuksen tervetulleeksi elämääsi ja uskot Häneen. Hänestä tulee sinun Rauhanruhtinaasi. Vahva turva, toivo ja henkivakuutus elämääsi. 

Jeesus tuo eräänä päivänä myös rauhan koko maailmaan. Näin on Raamatussa luvattu. Ennen Jeesuksen rauhanvaltakuntaa ei kuitenkaan ole tulossa helppoja aikoja, vaan koettelemuksia, joissa meidän on valittava puolemme: luotammeko itseemme, toiseen ihmiseen vai kokonaan Raamatun Jeesukseen. 

Ihmiskunnan kaaoksen keskelle ilmestyy ennen Jeesuksen lopullista rauhanvaltakuntaa hahmo, joka saa aikaan hetkellisen maailmanrauhan. Moni ottaa hänet vastaan iloiten, mutta tuo hahmo on Raamatun mukaan Jumalan vastustaja, antikristus, joka eksyttää kaikella valheen voimalla ja tunnusteoilla ne ihmiset, jotka eivät ole ottaneet vastaan rakkautta totuuteen. Eli ne, jotka eivät ole rakastaneet Raamatun Sanaa ja pitäneet sitä kokonaan totuutena. Tähän liittyy myös hengellinen eksytys, joka tekee tyhjäksi sen, että jokainen ihminen on syntinen ja tarvitsee syntien anteeksiantoa uskon kautta Jeesukseen. 

Tuota antikristuksen aikaa kutsutaan Raamatussa vihan ajaksi, mikä kertoo tuosta "rauhan ajasta" oleellisen. Rauhan sopimuksilla mm. Israelin kanssa aikaan saanut hahmo hallitsee voimakkaalla otteella ja julistaa olevansa Jumala. Tähän liittyy myös pakolliseksi tuleva pedon merkki. 

Jeesus on tulossa hakemaan häneen uskovat luokseen ennen edellä kuvailtua vihan aikaa. Hän pelastaa Häneen uskovat tuosta ajasta. Tapahtuu niinkutsuttu "ylöstempaus" tai "ylösotto" (englanniksi "rapture"), jossa Jeesukseen uskovat temmataan tästä maailmasta silmänräpäyksessä ylös Jeesusta vastaan. Kun tuo ylösotto on tapahtunut, maailmassa koittaa todella kovat ajat siihen asti, kun Jeesus saapuu takaisin maan päälle ja perustaa rauhanvaltakuntansa. 

Vielä on kuitenkin jokaisella, sinullakin, mahdollisuus antaa elämäsi Jeesukselle ja liittyä siihen joukkoon, joka täältä pelastetaan. Kyse ei ole sinun ansioistasi, vaan ainoastaan siitä, haluatko sinä saada syntisi anteeksi ja uskoa Jeesukseen? 

Kun otat Jeesuksen elämääsi ja asiasi ovat kunnossa Jumalan kanssa, voit elää rauhan täyttämin sydämin tietoisena siitä, että tapahtuipa Jeesuksen tulo milloin tahansa, saat olla mukana pelastettujen joukossa. 

Halusin tuoda nämä asiat tiedoksi, että jokainen tietäisi valita Jeesuksen nyt, kun elämme näiden hetkien kynnyksellä. Paras on, kun tutkit itse Raamatustasi, kuinka asiat ovat. Tässä tähän liittyvät Raamatunpaikat:


1. Kirje tessalonikalaisille 4: 15-17

1. Kirje tessalonikalaisille 5: 1-9

2. Kirje tessalonikalaisille 2: 1-14

Ilmestyskirja 13: 11-18

Johanneksen evankeliumi 3: 16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti