sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Elätkö riskillä?

 Minä olen kiitollinen elämästä. Jokaisesta hetkestä ja päivästä, jonka saan elää. Tiedostin jo aika nuorena elämän rajallisuuden, kun läheisiä isovanhempiani nukkui pois. He, jotka asuivat ja elivät meidän kanssamme samassa talossa ja pihapiirissä, olivatkin yhtäkkiä poissa. Näissä hetkissä lapsen maailmaan tuli käsittelyyn uusia, haastavia tunteita. Surua ja ikävää. Myös läheisten sairastelut aiheuttivat huolia ja joskus pelkoakin. Näitä varmasti jokaisen elämään on mahtunut, tavalla ja toisella. 


Nyt jälkeenpäin ajateltuna olen todella kiitollinen, että olen saanut elää elämäni päivät lapsuudesta asti uskossa Jeesukseen. Meidän kodissamme rukoiltiin paljon. Niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä. Näin jo lapsena omin silmin, miten vanhempani ja isovanhempani turvasivat Jeesukseen. Koin meidän perheen elämän keskellä, miten suuri ja turvallinen Jumala on. Näin, että Häneen kannattaa luottaa ja että koko elämä kannattaa rakentaa Jeesuksen varaan. 


Elämä ravistelee meitä jokaista. Omat suunnitelmat ja rakennelmat välillä kaatuvat, mutta elämän perustus: Jeesus pysyy. 


Kun tänä päivänä mietin omaa elämäntaivaltani, tiedostan, että siihen on kuulunut vahvana osana "ikuisuuselementti". Tarkoitan sitä, että tiedostan koko ajan elämän rajallisuuden ja haavoittuvuuden ja se muistuttaa minua siitä, miksi tarvitsen Jeesusta joka hetki. Elän vahvasti tätä elämää ja arkea Jeesuksen, rakkaan ystäväni ja Herrani kanssa. Usko Häneen on kuitenkin samalla myös elintärkeä "henkivakuutukseni" sitä aikaa varten, kun täältä lähdetään. Haluan olla valmis ja täysin varma, että pääsen taivaaseen, kun aikani täällä päättyy. Siksi uskon Jeesukseen ja seuraan Häntä. 


Elätkö sinä elämääsi vielä riskillä? Turvaatko omaan hyvyyteesi ja uskot sen vuoksi päätyväsi johonkin parempaan, kun täältä lähdet? Vai oletko edes ajatellut asiaa? Raamatun mukaan Jeesus on tie, totuus ja elämä, ja kukaan ei pääse Isän luo muuta, kuin Hänen kauttaan, eli Häneen uskomalla. (Johannes 14: 6). 


Mieti tarkasti. Jeesus rakastaa ja odottaa sinua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti