sunnuntai 12. elokuuta 2012

Ruska

Käsivarsi kylpi kaikissa ruskan väreissä, vaikka heinäkuu oli vasta ohitettu ja syksyyn oli aikaa. Enontekiölle asti ei tätä ruskaa tarvinnut lähteä katsomaan, sillä kyseessä oli allekirjoittaneen käsivarsi, tarkentavina koordinaatteina kyynärpään seutu. 

Ei, kyseessä ei ole epäonnistunut suihkurusketus tai ihomaalausvillitys, vaan puhdas urheilutapaturma. Kun liian kauan urheilematon äitisihminen innostui näyttämään jälkikasvulleen, kuinka hypätään korkeutta. Rima kyllä aluksi ylittyi, mutta käsivarsi ei seurannut suositusten mukaista reittiä, ja pamahti yhteen riman kanssa vetäen sen hyppääjän mukana patjalle. Hetkellinen kipu ja toista viikkoa säilyvä mustelma, joka onneksi näytti pahemmalta kuin tuntuu. 

Vaihdoimme lajia. Mieheni oli ottanut palloja kentälle maaliin potkimista varten. Kentän suuruudesta innostuneena vetaisin oikealla jalalla pallon yläilmoihin vaudilla, jolloin lonkassa kirpaisi ilkeästi ja meni jokin hetkeksi pinteeseen. Jotenkin sitä näissä tilanteissa alkaa jo naurattaa, miten harjoittelemattomuuskin tuottaa omanlaistaan tulosta. Parempi, että sentään naurattaa, eikä itketä, vaikka kokeekin muistuttavansa norsua posliinikaupassa. 

Perheliikunnassa on ideaa. Lapset ja aikuiset saavat viettää yhdessä aikaa, eikä näitä hienoja hetkiä vallitse lausahdukset "Äiti, mulla ei oo mitään tekemistä." tai "Koittakaas nyt lapset mennä omiin leikkeihinne, kun äidin pitää laittaa tiskit". Hyviksi koettuja perheliikuntamuotoja ovat tässä vaiheessa olleet yleisurheilu kentällä, jalkapallo, samoilu metsässä sekä uinti. Liikuntahetkien piristyksiin kuuluvat olennaisesti tytöt vastaan pojat -kilpailut sekä äidin ja isän välinen (usein ääneen lausumaton) paremmuusottelu. 

Perheliikunnan päätteeksi tuodaan joka tapauksessa Voitto kotiin, ja kaikilla on hyvä mieli ja kova nälkä. Perheen alkusyksyisen innostuksen laineilla olemme alkaneet surffailla kohti parempaa kuntoa koko perheen voimin. Vaikka nämä ponnistukset tuntuvat kunnonkohotuksen kannalta usein hiekanmuruilta Saharassa, on niillä ilmiselvästi perheen yhteishenkeä lujittava vaikutus. Jo tämän takia kannattaa siis käydä perheen voimin loikkimassa korkeushyppytelineellä - vaikka sitten mustelmaisen, ruskan sävyissä välkehtivän kyynärpään kustannuksella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti